page title

FAQ

Helaas nog niet. Ti-Green heeft een aanvraag liggen bij de overheid om erkend te worden als leverancier van een subsidieerbaar product.

 

Ja, dit is mogelijk.

De accumulator die standaard wordt meegeleverd is een indirect gestookte boiler waarin de restwarmte van de CVi wordt opgeslagen zodat er geen warmte verloren gaat. 
Er worden hoge temperaturen geleverd uit het interne circuit. Met de standaard accumulator van 45 liter wordt er zo'n 150 liter warm tapwater geleverd. Daarna is het binnen een kwartier weer op temperatuur waarnaar er wederom 150 liter warm tapwater geleverd kan worden.

Voor een grotere warmwater behoefte voldoet een accumulator van 120 liter waarmee meer dan 400 liter warm water geleverd kan worden.

 

De CVi bestaat uit 1 onderkast en 1 bovenkast die los van elkaar geplaatst kunnen worden (vaak wel boven elkaar geplaatst). Deze hebben de volgende afmetingen:

 • CVi onderkast D/B/H 450 x 550 x 550mm
 • CVi bovenkast D/B/H/ 450 x 550 x 550mm
 • Koppelstuk

Volledig gemonteerd is de kast 118cm hoog, omdat er een koppelstuk wordt aangebracht.

Wel dient u links en rechts rekening te houden met 6cm extra ruimte gelaten voor leidingwerk. De accumulator 45L is: D/B/H 450 x 550 x 450mm. De accumulator kan uiteraard ook los geplaatst worden.

De garantietermijn voor de producten van TI-Green B.V. is 10 jaar, vanaf moment van installatie. (Registratie).

Voor het onderhoud wordt de frequentie aangehouden die in de regelgeving staat; 4 jaar. Ti-Green adviseert elke 3 jaar de CVi te laten controleren. Daarbij is eigenlijk alleen hydraulisch en mechanische controle noodzakelijk. Het CVi blok (CVi-unit) kent geen slijtage omdat energie draadloos en contactloos wordt overgedragen (zonder bewegende delen).

Onderhoud maakt deel uit van de gebruikshandleiding.

Omdat de CVi in hele korte tijd een hoge temperatuur kan leveren (wel tot 60% sneller dan elektrisch) bereikt de CVi veel sneller de gewenst bedrijfstemperatuur. Daardoor heeft de CVi minder tijd nodig om warmte over te dragen aan de radiatoren, vloerverwarming of andere warmteafgifte systemen. Anders gezegd; de CVi neemt minder tijd om een gelijkwaardige verwarming te realiseren waardoor de stooktijd wordt verminderd en er minder lang stroom wordt opgenomen.

Daarnaast gebruikt de CVi de restwarmte op in de accumulator, waardoor het rendement van de CVi uitstekend is met een prima CW-waarde.

De COP-waardes die in de industrie worden gehanteerd kunnen niet worden gebruikt voor een eerlijk vergelijk met de cv-inductie van Ti-Green. De term COP is zeer onduidelijk en kent een aantal variabelen waarbij de opgegeven waarde op meerdere manieren worden geïnterpreteerd.

 • COP kent een hoge conversie bij hoge temperatuur. Bij hoge temperatuur is de verwarmingsvraag nihil. COP en du de conversie wordt behaald uit de bron (luncht, water, aarde) en niet door het toegepaste toestel (lees warmtepomp) gegenereerd.
  Voor een eerlijker vergelijk moet de SCOP worden vergeleken, waarbij de rendementen véél lager liggen
 • Een warmtepomp is weersafhankelijk (bron afhankelijk). Hoe lager de temperatuurverschillen, hoe minder efficiënt.
 • Een warmtepomp kent een beperkt verwarming bereik van c.a. 45 graden. ls verhouding levert de CVi, vanuit de eigen bron tot 85 graden bruikbare warmte. COP-waarde is daarbij niet vergelijkbaar?

Een warmtepomp is een ander systeem dan de CVi en daarom niet vergelijkbaar.

Daarnaast biedt de CVi een veel hoger warmtecomfort aan.

Een warmtepomp kent minimaal een buffervat 200 tot 300 liter, geschikt voor lagere temperaturen. De hersteltijd van een groter boilervat (load) is erg lang waarbij is bekende gevallen warmtepomp een halve dag nodig heeft jet vat weer op temperatuur te krijgen

Al deze parameters maken het dat de CVi heel moeilijk vergelijkbaar is met de warmtepomp.

U kunt door middel van een installateur een CVi laten installeren. De installateur kan alle fases van kostenopgave tot plaatsing met u doorlopen.

Deze moet beschikken over de volgende tools:
Standaard tools voor het installeren van een nieuwe ketel met aangevuld":

 • Koper buis 15mm (1/2) waterleiding
 • Koper/staal buis 22mm (3/4) verwarming
 • Kniekoppelingen, verloop en overige appendages
 • Inlaat combinatie
 • Bij voorkeur een vloeistof afvulpomp.