TI-Green start met de productie van de CVi

TI-Green heeft met ingang van 1 januari 2020 een nieuw pand betrokken waar de verdere ontwikkeling van de CVi (Centraal Verwarmen Inductie) plaats vindt. In Oisterwijk zijn Henk Verhagen en zijn Neef Eric Verhagen met ondersteuning van zeer enthousiaste medewerkers bezig met de opbouw van het bedrijf. de laatste vier jaar hebben we hard gewerkt aan de ontwikkeling van de CVi unit en zodra de aangevraagde CE keuring is afgegeven kunnen we volop in productie.

De CV-i unit zal, afhankelijk van de toepassingen leverbaar zijn in verschillende vermogens. Zo kan er met een 6 kW of 9kW unit een tussenwoning worden voorzien van warmte en warm water en voor een hoekhuis of vrijstaande woning hebben we ook een 12 tot 15 kW unit in productie.

Uit eigen ervaring weten we inmiddels dat de CVi unit zeer dichtbij de gebruikskosten voor van een reguliere gas-cv zal liggen. Ten opzichte van een warmtepomp installatie is het verschil slecht enkele kW/h waarmee de CVi een uitstekend alternatief vormt voor de aanschaf van een grote dure warmtepomp installatie.

De CVi wordt direct gehangen op de plaats van een gas-cv. Er moeten geen grote aanpassingen worden gedaan aan het bestaande leidingnetwerk, geen plaatsing van grote buffervaten of aanpassingen voor leidingwerk of grondboringen. Eenvoudig vervangen van de bestaande installatie is voldoende.

Daarnaast is er nog een groot verschil met warmtepompen. Waar een gemiddelde warmtepomp installatie, compleet met alle bijkomstigheden tussen de 12.000 en 30.000 euro kan liggen, biedt TI-green een CVi unit vanaf 6.395,00 (6kW) aan met een levensduur van ten minste 20 jaar en praktisch geen onderhoud.