Transitie van Gas naar Inductie
Het is een kwestie van tijd...
in de zeer nabije toekomst wordt gas vervangen
TI-GREEN werkt samen met alle alternatieve energiebronnen.
Door efficiency bespaart u op de energienota
Waar staat u als de gaskraan dicht gaat?
Bent u klaar voor de transitie van gas naar elektriciteit?
De techniek is niet nieuw, het idee wel!

Waarom kiezen voor TI-GREEN

Zonder onszelf op de borst te kloppen mogen we stellen dat TI-GREEN een serieus alternatief vormt voor de gasverwarming voor zowel particulieren als bedrijven in Nederland en ver daarbuiten. Door het idee, ontstaan in 1994 lopen we ver vooruit op de techniek die we gebruiken om verwarming van huizen en bedrijven efficiënter, duurzamer en betaalbaar te maken. Mede vanwege het “Gronings” gasprobleem is TI-GREEN in staat om tegen een fractie van de kosten van een warmtepomp, of tegen praktisch dezelfde kosten als een elektrische verwarming een geheel nieuwe innovatie te bouwen.


TI-Green is een ander kijk op een bestaande techniek. Inductie is geen nieuwe uitvinding. Het gebruik voor verwarmen door inductie techniek wel! Als enige en eerste is TI-GREEN in staat gebleken de effectiviteit en efficiency van inductie om te zetten in directe toepasbare warmte waarbij er praktisch geen wijzigingen aan uw bestaande verwarming moet worden gedaan. Daarmee bespaart u niet alleen kosten, maar voorkomt u dure installaties en verbouwingen om b.v. een warmtepomp te installeren.

Door de TI-GREEN-techniek wordt de opgewekte warmte dan ook direct inzetbaar en is er geen warmte-overdrachtsverlies zoals bij reguliere elektrische verwarming en vindt er geen verbranding plaats zoals bij gasverwarming. De TI-techniek is daarnaast ook nog eens modulair inzetbaar waardoor er geen energie pieken ontstaan in het energieverbruik. Deze modulaire energiebehoefte maakt TI-GREEN bijzonder effectief en de gemiddelde energiebehoefte is mede hierdoor laag. De aan energie gerelateerde kosten zullen daardoor lager uitvallen waardoor u de investering snel terug kunt verdienen.

In Nederland moeten naar verwachting meer dan 350.000 gasgestookte verwarmingssystemen binnen een niet al te lange termijn vervangen worden. De aangeboden alternatieven zijn duur, groot, vergen regelmatig onderhoud en leveren, in verhouding met TI-GREEN een relatief laag rendement. Dat maakt TI-GREEN een bijzonder interessant alternatief. Duurzaam, geluidsarm, innovatieve techniek en laag in operationele kosten.

De geschiedenis van TI-GREEN

In 1994 was het idee voor  verwarming op basis van inductie al geboren. Henk Verhagen, de uitvinder van TI-GREEN bouwde zijn eerste inductie-verwarmingsketel.
Helaas was de noodzaak op dat moment nog niet zo dat er direct markt  was voor het systeem, waarmee de TI-techniek naar de achtergrond werd geschoven.

Tot het moment dat er met name in Groningen steeds harder werd geroepen om het dichtdraaien van de gaskraan. Hiermee is de TI-techniek ineens het “beste alternatief” voor innovatieve verwarming gebleken.

Neem contact op

U kunt ook een mail sturen aan TI-Green.

Start typing and press Enter to search