2306 Header Warm Water

Het warmwater comfort van de CV inductie unit

Hoe kan de CV inductie unit aan hetzelfde warmwater comfort komen t.o.v. een gasketel met een veel lager vermogen?
De CV inductie combi unit wordt geleverd in combinatie met een accumulator (indirect gestookte boiler). Met de juiste combinatie accumulator kunnen wij aan iedere gewenste warmwater/comfortwaarde voldoen. Onze accumulator is 3,5x kleiner dan de boiler die een warmtepomp nodig heeft voor hetzelfde resultaat. De CVi bereikt dit doordat het heel snel opwarmt en hogere tempraturen bereikt.

Hoeveel warmwater met een 45L accumulator?
Met een accumulator van 45L kan ongeveer 150L warm water achter elkaar worden geleverd. Dit staat gelijk aan ruim 15 minuten douchen bij gebruik van een standaard douchekop. De 45L accumulator wordt in minder dan 15 minuten weer opgewarmd tot 65 graden waardoor er daarna weer 15 minuten gedoucht kan worden. Heeft u een grotere warmwaterbehoefte adviseren wij een vergrote accumulator.

Hoe kan de CVi unit 20-30% energie besparen?
Door de snelheid van verwarmen en de intelligente regeltechniek wordt de restwarmte maximaal benut waardoor er minder warmte verlies is t.o.v. vergelijkbare systemen op gas. Door dit minimale warmteverlies wordt de efficiƫntie verhoogd en daardoor wordt er 20-30% energie bespaart.

Wil je meer weten over de voordelen van de CV inductie voor jouw huishouden? Klik dan hier voor onze FAQ pagina.

Ontvangt u graag meer informatie over de CV inductie unit?

Met een CVi van Ti-Green kiest u voor een duurzame, groene en circulaire oplossing voor verwarmen. Met standaard een garantie van 10 jaar. Wij kijken uit naar uw aanvraag.