TI Green Beeld Header Small 3

Nieuws

03-06-2021

Inductie, mogelijk een oplossing, denkt Leystromen

Inductie, mogelijk een oplossing bij de overstap naar gasloze woningen denkt Leystromen   Door: Berry van der Heijden 03-06-21, 07:00 Bron: BN

Lees verder

11-01-2021

Elektrische combiketel op inductie als 1-op-1 ketelvervanger

Al decennia geleden ontwikkelde Henk Verhagen een verwarmingssysteem op basis van inductie, de zogeheten CVi. Het systeem werkte, maar kon toen onmogelijk concurreren met aardgas. De ijskast in dus. Maar nu heeft de elektrische ketelvervanger van Verhagen weer de aandacht. Ondanks de COP van 1.

Lees verder

13-04-2021

Change Inc. Met inductie je huis verwarmen

Het Nederlandse TI-Green introduceert dit jaar een nieuw alternatief op de cv-ketel en warmtepomp: de CVi, verwarming door inductie. Het apparaat is volledig elektrisch en maakt gebruik van elektromagnetische techniek. Door de snelheid waarmee inductie de kernvloeistof verwarmt is het rendement bijna 95 procent en daarmee veel zuiniger dan elektrische verwarming.

Lees verder

12-05-2022

Verwarmen met inductie, hoe werkt dat?

Nederland moet van het gas los, dat weten we nu wel. Maar welke keuzes heeft de consument? Warmtepomp, elektrisch verwarmen, infrarood en sinds kort ook inductie. Warmte365 sprak met Eric Verhagen, CEO en mede-eigenaar van TI Green en vol grote plannen.

Lees verder